Recension: Forsgården GK - Slottsbanan

Recension: Forsgården GK - Slottsbanan

2 min läsning Av: Robert Skyttberg

Här kommer en liten rapport från 6 juni då jag spelade med min hockeytränarkollegor Fredrik och Jimmi, vi spelade 18 hål på Forsgården GK - Slottsbanan.

Forsgården finns mitt i Kungsbacka som ligger en bit söder om Göteborg och har haft en hel del större tävlingar genom åren såsom Scandinavian Masters.

Tees

Tees var helt okej, inget speciellt hade gärna sett de vara lite större och jämnare än vad de var.
Betyg: ⛳⛳⛳

Layout

Första gången jag spelar Slottsbanan och det finns en del roliga hål och generellt ganska rolig layout. När vi spelade så var ruffen rätt tjock och av vad jag hört så blir den bara tjockare längre in på säsongen. Ändå var det redan nu svårt att hitta bollen när man lyckades hamna i den. I övrigt så är Forsgårdens fairways väldigt breda och snälla. När vi spelade hade det inte regnat på väldigt länge så fairways var rätt brända som ni kan se på bilderna.
Betyg: ⛳⛳⛳

Breda fairways på Forsgården GK

Greener

Greenerna var jättefina och snabba med bra/roliga placeringar av flaggorna vilket gjorde att det gäller att placera sig bra vid inspelen för att få ut det mesta av greenerna.

Betyg: ⛳⛳⛳⛳⛳ Inspel på hål 3

Prisvärt

För en greenfee på 950 kronor hade jag nog förväntat mig lite mer men samtidigt så för att göra Forsgården rättvis ska man nog inte spela den när det inte regnat en droppe på 6 veckor.

Betyg: ⛳⛳⛳