Recension: Ringenäs GK - Hotell, konferens, golf och restaurang

Recension: Ringenäs GK - Hotell, konferens, golf och restaurang

2 min läsning Av: Robert Skyttberg

Varje vår och höst är vi ett gäng som försöker komma iväg och golfa, umgås och käka gott. Denna vår var inget undantag där vi hade valt ut att åka till Ringenäs GK.

Ringenäs ligger en bit utanför Halmstad nära havet och har väldigt fina vyer och 27 hål som de varvar med tre olika slingor(röd, gul och blå). Anledning att valet föll på Ringenäs var att vi hittade ett bra paketpris samt att banan ligger inte allt för långt ifrån där vi bor.

Tees

Tees var helt inte jättebra men inget större problem, Ringenäs har haft en tuff vår som vi kommer till men ja några tees var under all kritik.
Exempel på en riktigt dålig tee Betyg: ⛳⛳

Layout

Fina vyer och bra variation på hålen gör att det är roligt att spela på Ringenäs. Riktigt bra att de har 27 hål som de varierar slingorna så att du får spela oftast olika slingor från dag till dag. Favorit för min del är Röd - Gul. Röd är mera skogsbana med ett par riktigt fina vyer ut mot havet. Den gula slingan är mer öppen och där har du mer utrymme att panga då det gör inte så mycket om du inte är spikrak när du slår ut. Bollen är nästan alltid i spel och du tar dig framåt utan större problem.
Betyg: ⛳⛳⛳

Fairways med vy på Ringenäs GK

Greener

Tyvärr så var greenerna en smärre katastrof i år och det kändes inte som de jobbade särskilt hårt med att få ordning på dessa heller tyvärr. Jag har lagt upp en film på instagram och som ni ser nedan på en bild så är de hårt ansatta av snömögel.

Betyg:Snömögel över hela greenerna

Boende

Jag har bott här två gånger och det är verkligen ett kanonställe att bo på. Fin utsikt, bra storlek på rummen och fräscht. Bastun och relaxen är i bra skick och riktigt härligt att njuta av efter en runda på kvällskvisten.

Betyg: ⛳⛳⛳⛳

Restaurang

Restaurangens mat riktigt bra. Vi åt både lunch och middag när vi bodde över och här har de lyckats väldigt bra och jag har inget att klaga på. Dunderbra! 🤩

Middagsbild

Betyg: ⛳⛳⛳⛳⛳

Prisvärt

För 1996 kr fick vi 2 greenfees, boende, två-rätters samt frukost. Finns inte mycket att klaga på. Kanonpris för vad som ingår. Hit kommer vi igen om greenerna är bara normala.

Betyg: ⛳⛳⛳⛳