Vinterträning 2020

2 min läsning Av: Robert Skyttberg

Denna vinter har jag börjat med vinterträning via min klubb Särö GK. Klubbens tränare Peter(PGA Club Professional) är det som håller i dessa träningar. Vi är en grupp på 6-7 deltagare(de flesta är 60+ vilket är lite synd).

Vi började med ett kort första tillfälle för insamling av video, Trackmandata och en intervju. Väl där slog jag några slag med järn 7 samt några slag med drivern. Där filmades allting samt att vi körde på klubbens simulator med Trackman; detta var även något nytt för min del. Väldigt kul och intressant att kunna få så mycket statistik och information för varje slag. Intervjun i sig var en dialog kring nuläget och vart man vill komma med sitt spelande. Efter detta första tillfället så sammanställde och skapade Peter en teknikplan och “svingnycklar” för vad jag ska jobba med under vinterträningen.

Efter första korta tillfället så kör vi mer eller mindre varje tisdag (7 ggr) samt en 25 minuters individuell uppföljningslektion. Jag har varit på 4 stycken tillfällen hittills och tycker verkligen jag fått bra saker att jobba med vid varje tillfälle.

Det ska bli väldigt kul att hinna slipa en del till innan säsongen drar igång för i år. I år hoppas jag kunna sänka mitt handicap rejält och känna mig tryggare i mitt spel.